750 grammes
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10 juin 2009

Chakka Appam/Jack fruit Appam - Kerala Special

Chakka Appam

chakkaappam

Ingredients

1 cup pureed jack fruit
2 cups flour
1/2 cup rice powder
A pinch of salt
1 egg (optional)
1 cup sugar/5 cubes of jaggery
1/2 tsp baking powder
1/2 tsp cardomom powder
Oil for frying

 
Method
Mix all the five ingredients & set aside for a 15 min.
If you are using jaggery, gently heat it with a little water to make a thick syrup.
Strain it & add to the mixture
.
I'm adding an egg so that the appam doesn't absorb oil.
Add cardomom powder & mix well.
Heat plenty of oil  & pour 1 tbsp of the batter.
Splash hot oil on the top.
when golden brown,turn over & fry the other side.
Remove using a slotted spoon & drain on a kitchen paper.
Serve your appam with tea.
24450816

 

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Commentaires
A
Bonjour<br /> Bien sûr, on trouve tout à Paris:) <br /> Le fruit qui figure sur le photo provient du verger de ma maman. <br /> A Paris on peut le trouver dans les magasins Indiens à Gare du Nord - Les pulpes jaunes sont vendues en sachet individuel.
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S
Bonjour,<br /> <br /> Merci pour cette recette ! <br /> Sauriez-vous où trouver du Jacques à Paris ? Nous en cherchons depuis des semaines...
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A
Hi Nadjibella,<br /> Merci d'avoir visité mon blog. <br /> <br /> A+<br /> Aarathi.
Répondre
A
Hi Prisca,<br /> J'ai lu votre réponse, Merci.<br /> Alors chez vous, vous ne préparez pas des beignets de jacques?<br /> A+<br /> Aarathi.
Répondre
N
Je découvre ton blog par hasard et je le trouve passionnant. J'y reviendrai même si cela me demande beaucoup plus d'efforts de tout lire en anglais.
Répondre
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