27 août 2007

Happy Onam

Posté par aarathi à 11:30 - Commentaires [0] - Permalien [#]

27 août 2007

Palada Prathaman

Palada PrathamanIngredients1 cup Ada  ( Ambika)2 cups water2 cloves2 cups of milk 1/2 tin condensed milk(200g)A pinch of salt2 tbsp sugar1/4 tsp cardomom powderRaisins & CashewsMethodSoak ada in luke warm water for 20 mn.Wash & drain the soaked ada in cold water & keep aside. Gently heat milk & water along with cloves.When it boils add soaked ada & stir well.When cooked add condensed milk & sugar.Add a pinch of salt,cardomom powder & stir well.Decorate with fried raisins & cashews.Enjoy Palada... [Lire la suite]
Posté par aarathi à 09:45 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
25 août 2007

Wheat Payasam/ Godamba Payasam

Wheat payasam Ingredients1 cup polished wheat ( Ebly)2 cups water2 cloves5 cubes of Jagerry1/2 tin condensed milk(200g)1 cup milkA pinch of salt1/4 tsp cardomom powderRaisins & CashewsMethodGently heat jaggery & water to make a thick syrup.Strain it & keep aside. Cook wheat in 2 cups of water with cloves.Add condensed milk & jagerry syrup.Add a pinch of salt,cardomom powder & stir well.Decorate with fried raisins & cashews.
Posté par aarathi à 13:57 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
21 août 2007

Oolan - Kerala Special

Courgette OolanIngredients 250 g canned black-eyed beans /Half cup black-eyed beans 2 cups water 2 courgettes (diced)1 tsp ginger paste1/4 tsp turmeric powder (optional)3 green chillies ( half slit)1 cup coconut milkSalt to taste Curry leavesMethod Pressure cook the black-eyes beans in 1½ cups water and keep aside. Cook courgettes with chillies, ginger, salt and 1 cup water. Add the cooked beans and allow to simmer for a while. Add coconut milk & garnish with curry leaves. Oolan is prepared for Onam. In kerala we use ash gourd.
Posté par aarathi à 09:48 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
Tags :
20 août 2007

Ca Ne Se Commande Pas

Ca Ne Se Commande PasVidéo envoyée par styphou
Posté par aarathi à 11:10 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
10 août 2007

Different types of Portulaca - Summer Purslane

Different types of Portulaca
Posté par aarathi à 11:30 - - Commentaires [2] - Permalien [#]

06 août 2007

Irish Boxty Pancakes

Irish Boxty PancakesIngredients3 medium size potatoes3 tbsp flour1 egg beaten1/2 glass milkSalt to tasteMethodPeel, grate & squeeze potatoes.Mix all the other ingredients & make a thick batter.If the batter is very thick add some more milk.Grease a nonstick pan with butter.Drop a spoonfull of batter.(Don't spread)Cook either sides until light golden brown.Serve with sugar & melted butter / blackcurrant jam.
Posté par aarathi à 14:08 - - Commentaires [0] - Permalien [#]
05 août 2007

Thank you - Merci

Aujourd'hui mon blog a dépassé les 30000 visiteurs. Je constate que la musique Indienne à beaucoup d'echo sur le continent Africain.Je remercie tous les visiteurs du monde entier pour leur encouragement.Total des visiteurs : 30014  Total des pages vues : 66694  Pages vues par visiteur : 2.22     Today more than 30000 guests visited my blog.I realize that Indian music is widely appreciated in Africa. Thank you all for the encouragement.
Posté par aarathi à 14:35 - Commentaires [0] - Permalien [#]
02 août 2007

Rain forests of Kerala

Posté par aarathi à 09:27 - - Commentaires [2] - Permalien [#]
02 août 2007

Kayada

Kayada Ingredients2 bananas (mashed) 2 tbsp water200 g Jaggery 200g rice powder 3 tbsp freshly grated coconut / dessicated coconut1/2 tsp cardomom powderBanana leaves / Modak mouldMethodGently heat jaggery & water to make a thick syrup.Strain it & keep aside. Add mashed banana, jaggery syrup, rice flour & cardomom.Mix well & make lemon size balls. Grease a modak mold with butter.Take a dough ball & shape it using modak mould.Repeat the process with other dough balls.Steam for 20-25 mn.Cool & serve.In Kerala, we... [Lire la suite]
Posté par aarathi à 09:00 - - Commentaires [0] - Permalien [#]