13 juillet 2006

Kayappam - Kerala special

KayappamIngredients2 mashed bananas2 cups flour1 cup sugar1/2 tsp baking powder1 egg1 tbsp chopped copra (dried coconut)1/2 tsp cardomom powderoil for frying MethodMix all the five ingredients & set aside for a 15 min.I'm adding an egg so that the appam doesn't absorb oil.Add cardomom powder & mix well. Heat oil  & pour 1 tbsp of the batter. When golden brown, cook the other side.Repeat the process with the remaining dough.Serve hot with tea. 
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11 juillet 2006

Bombay Toast

Bombay Toast Ingredients2 eggs1 glass of milk6 tsp sugar 1 tsp vanilla essence / cardomom powder / nutmeg powder 6 slices of bread1 tbsp butterMethodCut the bread slices in rectangle/ triangle shape.Beat eggs.Add milk, sugar & vanilla essence.Dip the bread slices as in figure.Grease the non stick pan with butter.Fry the slices on both sides.Sprinkle sugar & serve.
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05 juillet 2006

Fried Plantains - Kerala Special

Fried Plantains 2 ripe plantains ( Slice them as shown in photo)Grease the non stick pan with butter.Fry the slices on both sides.Sprinkle sugar & serve. This is the Favourite Snack of Malayalees .               
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08 juin 2006

kesari

Recette de ma Mamie. Kesari - Gâteau de semoule à l'Indienne     Ingrédients :- 2  verres de semoule fine- 1  verre de sucre semoule + 1 paquet de sucre vanillé- 3  verres de lait - 50 g de beurre - Un peu de raisins sec. Préparation Faire fondre le beurre dans une casserole à  feu doux.Ajouter les raisins secs et les faire revenir. Verser la semoule en remuant. Quand la semoule sera dorée, y ajouter du lait et du sucre en delayant.Lorsque la semoule s'épaissit et se detache du fond de la casserole... [Lire la suite]
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